Biografie

Rookwalm kreeg rond de eeuwwisseling het hiphop virus te pakken in De Panne als mc bij de rapgroep ‘Writers Of The Lost Art’. Hij leerde al snel zijn eigen beats produceren en werkte ook als dj non-stop aan zijn skills. In 2002 richtte hij ‘Dope Shit Productions’ op waar hij ondermeer ‘Dope Shit Volume One’, ‘Zwoare Bloazerz’ en ‘Smokkelwoar’ op uitbracht. Na meerdere transformaties van de groep ‘Dope Shit’ besloot hij om solo verder te gaan onder de naam ‘Rookwalm’. Het resultaat werd tot ver buiten West-Vlaanderen gesmaakt en leidde tot tal van connecties features en tracks op tal van compilaties.

Sedert 2010 is hij ook actief binnen de groep ‘De Feesters’. Daar bracht hij enkele albums mee uit en speelde tal van podia plat. Na het eerste soloalbum ‘Rookwalm’ uit 2007, kwam drie jaar later ’t Joar Van De Veranderieng’ gevolgd door Smokkelwoar, een collabo mixtape in 2012 met meer dan 30 mc’s.
Begin 2016 presenteerde Rookwalm met veel trots z’n derde soloalbum ‘Para Siempré’ op het West-Vlaams muzieklabel ‘HardHorig’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s